Psykiatri

Niels Peter Aggers hjemmeside

 

Hvis man ikke selv kan skabe fremtiden kan man altid stille sig i vejen for den.

 

Revolutionen er kærlighedens kejsersnit. Ikke fordi børnene vil det men fordi borgerskabets kusse er for snæver.

 

 

Psykiatri - Introduktion

 

Psykiatrien har altid været et kærnekampområde for mig – lige siden jeg var ung kandidat (1977 – 79) op Psykiatrisk Hospital i Risskov – og via erfaringerne fra Den Alternative Rådgivning Immervad. Antipsykiatriens og Galebevægelsens tid. Skrev bogen Politisk Terapi og Alternative Rådgivninger (Modtryk 1980) og bidrog til redigeringen Terapi som politisk praksis (Hans Reitzel 1977) og var med i VS distriktspsykiatri gruppe (Michael Linde, Bobby Zachariae mv.) og fik fabrikeret et lovforslag som stort set var bestemmende for den nye psykiatri

.

Psykiatrien er altid spændende – afspejler som intet andet område den politiske virkelighed – samspillet mellem mikro og makro plan og samfundets tilpasningsmekanismer. Har haft den ære at møde, interviewe og samarbejde med de gamle store psykoanalytikere – og at opleve, hvorledes de og deres livsværk blev totalt kastreret, da den biologiske psykiatri (og kognitiv adfærdsterapi) overtog domænet og dømte dem ude ved det evidensbaserede sværd. Hjerterystende og skræmmende.

 

Det er vidunderligt at opleve, at den biologiske psykiatri efter 30 års domænemagt er ved at gå op i limningen – overdødelighed, voldsom tvang, manglende forebyggelse, opbevaring uden helbredelse, retspsykiatri ….. Forsat kamp.

Artiklerne er en blanding af ”kampskrifter”, debatindlæg, kronikker, faglige artikler osv.

 

Niels Peter Agger